A mai számítógépek sokkal erősebbek, mint régi, egész szobákat kitöltő társaik. És mint tudjuk, elektromos energiát használnak. Az első általános célú számítógép, az ENIAC durván 150.000 wattot fogyasztott. Ezt összehasonlítva a mai adatokkal, jelentős különbség adódik, hiszen a jelen pc-i körülbelül 110-200 wattot fogyasztanak. Jelentős különbség, valóban. De akkor csak egy ENIAC működött – ma pedig 850 millió pc van használatban. Napjaink egyik nagy problémája az egyre növekvő számítógép-használat, hiszen sajnos káros hatásairól legtöbben nem vesznek tudomást. S e tömeges felhasználás mellett, több tíz millió pc kerül a szemétlerakókba világszerte, amely hatalmas mennyiségű mérgező e-hulladékot jelent, többek között higany és kadmium tartalma miatt.

Az egyik lehetséges válasz a problémákra az NComputing rendszerek használata a normál pc-k helyett Nyolcvan országban több, mint 15 ezer szervezet használ NComputingot, amely egy vékonykliens megoldás. Az NComputing virtualizációs szoftverével és hardverével nagyon hatékonyan képes kiaknázni a szerver erőforrásait, úgy, hogy nem tartalmaz sem processzort, sem memóriát, sem mozgó alkatrészeket. A pc-k átlagos 110-200 wattos fogyasztásával szemben megelégszik öt wattal. A rendszerben minden felhasználónak külön-külön elég egy monitor, egy billentyűzet és egy egér, no meg az NComputing eszköz, amellyel a szerverhez csatlakozni lehet.

Az NComputing L-szériás eszközei öt watt körül fogyasztanak, az X-szériáé pedig egy watt is lehet felhasználónként. Ha egy szervezetnél hetven pc-t tíz darabra cserélünk le, amelyhez hatvan NComputing X-szériás eszköz csatlakozik, akár tízezer kWh is megspórolható, ez évi egy tonna szén-dioxid-kibocsátás csökkentésnek felel meg. Egy különálló pc több hőt generál, mint egy százwattos izzó. Egy osztályterem, számítógéplabor vagy iroda hamar felmelegszik a számítógépek által kibocsátott hőtől. Ezekben a munkakörnyezetekben rendszerint szükség van légkondicionálásra. A légkondicionálók növelik az áramköltségeket, és nagy beruházás a telepítésük és a karbantartásuk. Az NComputing kilencven százalékkal kevesebb hőt termel az átlag számítógépeknél, és így nincs szükség légkondicionálásra.

Olvasson részletesen az Ncomputing előnyeiről >>>